Wereld Diabetes Dag (WDD) bestaat sinds 1991 en is opgericht door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) vanwege het toenemende aantal mensen met diabetes. Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziektes in Nederland. Al 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en daar komen wekelijks 1.200 mensen bij. Daarvan heeft 9 op de 10 mensen diabetes type 2. Bijna de helft van deze mensen weet nog niet dat hij of zij diabetes heeft.

Aandacht voor de gevolgen van diabetes

In 2023 staat het risico op diabetes type 2 centraal. Door diabetes type 2 op tijd te herkennen en te behandelen kun je complicaties door diabetes voorkomen of beperken. Het helpt om je bewust te zijn van de mogelijke complicaties die diabetes kan veroorzaken. Betrouwbare informatie over diabetes en toegang tot goede zorg zijn van belang om op tijd de juiste behandeling te krijgen.

Wat kun je zelf doen?

Nu klinkt dit allemaal alles behalve fijn. En dat is het ook niet. Gelukkig kun je zelf van alles doen om complicaties zo veel mogelijk te voorkomen. Namelijk door een gezonde leefstijl, gezonde voeding, voldoende bewegen en stabiele bloedglucosewaarden. Heb je behoefte aan ondersteuning? Diabetesvereniging Nederland biedt cursussen, e-learnings en webinars aan die je goed op weg helpen met diabetes type 2.

Zorg voor stabiele glucosewaarden

Een stabiele bloedglucosewaarde is van belang voor je immuunsysteem en helpt complicaties door diabetes te voorkomen of uitstellen. Om te zorgen dat je niet teveel of te weinig glucose in je bloed hebt, is het handig om regelmatig te meten. Zo kun je snel ingrijpen met voeding, beweging of medicatie als je waarde te hoog of laag is.

Welke behandeling past bij jou?

In het e-book van voluitlevenmetdiabetes.nl over de behandeling van diabetes type 2 lees je alles wat je moet weten over mogelijke behandelingen van diabetes type 2. We leggen je uit waarom het helpt om je leefstijl te verbeteren en hoe je dat doet, welke soorten medicijnen er zijn en wanneer deze worden voorgeschreven. Met de tips kun jij je gezondheid verbeteren, je behandeling controleren en in gesprek gaan met je zorgverlener over je behandeling.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!