Hartige taart die goed is voor je hart

Een hartige taart is een ideaal gerecht voor verschillende gelegenheden. Bij de borrel, de brunch, om mee te nemen naar een picknick en als hoofdgerecht. De taart is bovendien koolhydraatarm en geschikt voor mensen die hart- en vaatproblemen ondervinden.

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Klop het ei los. Meng het amandelmeel met de kwark, een mespuntje zout en het ei in een kom en kneed tot een bal.
  2. Druk de bal uit in de ingevette quichevorm. Prik met een vork op verschillende plekken in de bodem en bak de bodem ongeveer 10 minuten in het midden van de oven.
  3. Snijd de venkelknollen in reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de venkel 5 minuten. Bestrooi met peper en zout.
  4. Haal de vorm uit de oven en besmeer de bodem met pesto. Verdeel de venkel over de bodem.
  5. Halveer de kerstomaatjes en leg ze tussen de venkel.
  6. Snijd het basilicum fijn en strooi over de vulling.
  7. Pers de knoflook uit boven de resterende olie en verdeel die over de vulling. Bak de taart nog 15 minuten in de oven.

Tip: Serveer met een grote groene salade.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter’. Dit boek is geschreven voor mensen die last hebben van een hart- of vaatziekte of behoren tot een risicogroep door hoogleraar diabetologie en internist Hanno Pijl en diëtist en journalist Karine Hoenderdos. Zij schreven schreven eerder al de bestsellerboeken ‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’ en het gelijknamige kookboek.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!