Wortel-courgettetaart
Zin om vanavond een quiche te eten? Probeer het recept voor een Italiaanse wortel-courgettetaart eens. Natuurlijk kun je hem met bladerdeeg uit de supermarkt maken, of je gaat zelf aan de slag! Lekker ontspannen kokerellen.
Bereidingswijze
- Zeef de bloem in een kom en voeg het ei, het water, het zout en de boter toe
- Kneed het deeg en vorm tot een bal
- Wikkel het deeg in plasticfolie en leg deze 30 minuten in de koelkast
- Maak de ui schoon en versnipper deze
- Snijd het spek in stukjes en maak de courgette en de wortel schoon
- Snijd de wortel en courgette vervolgens in dunne plakken met behulp van een kaasschaaf
- Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en het spek
- Voeg de groenten toe en fruit ± 5 minuten mee. Breng op smaak met peper, zout en oregano
- Verwarm de oven voor op 225°C en vet een bakvorm (± 28 cm) in
- Rol het deeg tussen twee lagen plasticfolie uit en bekleed hiermee de vorm. Vorm een rand van ± 2 cm hoog
- Verdeel het groenten mengsel over de bodem
- Klop de eieren met de slagroom en de Parmezaanse kaas los en breng het mengsel op smaak met peper en zout en schenk dit over de groenten
- Bak de taart in het midden van de oven voor ± 40 minuten