Eiwrap met spinazie en kip

Eet je graag wraps en ben je op zoek naar een koolhydraatarme variant? Die vonden we tussen de koolhydraatarme recepten bij Jumbo. Een wrap maar dan anders. Deze eiwrap met spinazie en kip smaakt heerlijk en is ook nog eens erg voedzaam. Lekker als lunch maar ook als borrelhapje op een feestje.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Splits de eieren. Klop in de keukenmachine of in een kom met de mixer de eiwitten met een mespunt zout tot stevige pieken. Klop in een kom de dooiers los en spatel ze luchtig door het eiwit.
  3. Snijd een handvol spinazie grof en schep door het eimengsel. Breng op smaak met peper.
  4. Schenk het eimengsel op de met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit tot een gladde rechthoek (20 x 30 cm) van 1 cm dik (niet dunner, anders wordt het ei te droog). Bak het ei in de voorverwarmde oven in 10 min. goudgeel en gaar.
  5. Snijd intussen de tomaatjes in stukjes.
  6. Neem de omelet uit de oven en laat deze onder de theedoek afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Keer de omelet op een snijplank en trek er voorzichtig het bakpapier af. Besmeer de omelet met de zuivelspread en beleg met de kipfilet, de rest van de spinazie en de tomaatjes.
  8. Rol de omelet met de vulling strak op en snijd de randen eventueel bij.
  9. Snijd de eiwrap in 8 plakken.

Vegetarisch is dit gerecht ook lekker: vervang de kipfilet door plakjes jonge kaas.

NB. het aantal verzadigde vetten en zout is niet bekend van dit gerecht.

Benodigdheden

Wil je dit recept proberen maar geen zin of tijd om zelf naar de supermarkt te gaan? Bestel je boodschappen dan eenvoudig online en geniet van het gemak van thuisbezorgde boodschappen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!