“De inzichten zijn de laatste jaren nogal veranderd als het aankomt op de hoeveelheid eieren dat toegestaan is in een gezond voedingspatroon. Zo is mij tijdens mijn opleiding geleerd dat bij de diagnose ‘verhoogd cholesterol’ het gebruik van 2 eieren per week wel voldoende is.

Hoeveel eieren per week is gezond?

Ik hoor van mijn cliënten ook wel de andere uitersten terug. Dat je wel 2 eieren per dag met een gerust hart zou kunnen consumeren. Persoonlijk vind ik dat iets teveel van het goede. ‘Een ei hoort erbij’, dat kan, maar overdrijven is ook een vak.”

Cholesterol en verzadigd vet
“De eiwitten van het ei zijn geen probleem, maar in de dooier zitten naast vitamines ook cholesterol en verzadigd vet. Deze laatste twee kunnen invloed hebben op het cholesterolgehalte in het bloed. Om die reden werd vroeger het gebruik van eieren (vanwege de dooier) beperkt om het risico op hart en vaatziekten te verminderen.”

Graag weten wat het verschil is tussen ‘goede’ en ‘slechte’ vetten? Lees dan dit artikel!

Bekijk hier alle expert verhalen op Voluitlevenmetdiabetes.nl.

Misschien interesseert dit je ook?

Darmbehandeling voor mensen die eenmaal daags insuline gebruiken

Heb je diabetes type 2 en gebruik je eenmaal daags insuline? Dan kan je meedoen aan wetenschappelijk onderzoek van Amsterdam UMC naar een alternatief voor insuline.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!