Groenteplaat + kalfssaucijs

Vandaag een vrolijk regenboog palet op je bord. Wist je dat wortels in de top tien staan van meest geconsumeerde groenten in ons land?

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ┬║C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Schrap of schil de penen en aardperen. Snijd alles in kleine gelijke stukken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en plet fijn. Snijd de verse rozemarijn fijn.
3. Doe de groenten, pompoen, ui en knoflook in een kom en meng met verse rozemarijn, olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de groenten halverwege om. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
4. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de kalfssaucijzen rondom bruin en gaar in 10 minuten.
5. Serveer de kalfssaucijzen met de geroosterde groenten en strooi de zadenmix erover. Heb je een glutenallergie? Spoel de zadenmix dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.

Tip: Heb je nog restantjes (harde) groenten liggen? Snijd klein en leg het op de plaat erbij.

Het recept is afkomstig van Ekomenu. Voluitlevenmetdiabetes.nl biedt in samenwerking met Ekomenu een speciale biologische diabetes maaltijdbox aan en een koolhydraatarme maaltijdbox. Nu 25% korting op de eerste box!