Broccolirijst met biefstuk

Zin in een Oosterse roerbakschotel? En het liefst ook nog koolhydraatarm? Probeer dan de broccolirijst met knapperige paksoi en biefstuk.

Paksoi geeft een bite

Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België vind je paksoi steeds vaker op het menu. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in stamppotten te verwerken.

Bereidingswijze

  1. Was de broccoli, snijd klein en maal deze in een keukenmachine (of gebruik een scherp mes en snijd de broccoli heel fijn). Pel en snipper de ui. Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
  2. Verwarm bakolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de biefreepjes 1 minuut op een hoog vuur. Schep de biefreepjes vervolgens uit de pan.
  3. Roerbak nu de puntpaprika, ui en het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur
  4. Meng de sojasaus met chilivlokken en citroensap in een kommetje en knijp de knoflook erboven uit. Doe de sojasaus, biefreepjes en het bladgroen van de paksoi bij de groenten en roerbak nog 1 minuut.
  5. Verhit bakolie in een andere koekenpan en rooster de sesamzaadjes 1 minuut. Voeg de broccolirijst toe en roerbak nog 1 minuut mee (niet te lang, want het is lekker als de broccoli nog een ‘bite’ heeft).
  6. Serveer de broccolirijst met de gewokte biefreepjes en paksoi. Garneer het gerecht met de pinda’s.

Tip: Ook erg lekker met knapperige taugé.

Ben je op zoek naar nieuwe pannen of ander kookgerei? Profiteer dan van onze ledenkorting bij BCC. Je krijgt op het hele assortiment korting als je lid bent van DVN.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!