Broccolipuree met wilde zalm

Wilde zalm met broccolipuree, worteltjes en hazelnoten; het klinkt enorm chique, maar dit maak je heel simpel zelf in 30 minuten!

Twee keer per week vette vis eten (waaronder zalm) verlaagt de kans op een herseninfarct met 40%! Zalm zit namelijk boordevol goede eiwitten, vitamine D en omega 3-vetzuren. Het is daarnaast goed voor het hart, de bloedvaten, verlaging van cholesterol en ontstekingen te remmen. Broccoli is rijk aan vezels, vitamine C, ijzer en bètacaroteen.
 

Bereidingswijze
1. Breng twee pannen met water aan de kook voor de broccoli en wortels (of gebruik 1 grote pan en kook broccoli en wortels samen). 
2. Was de broccoli. Snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes. Schil de wortels en snijd klein. Pel de knoflook. Kook de broccoli 8-10 minuten en giet daarna het water af. Kook de wortels in 5-6 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
3. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de zalm gaar in circa 5 minuten. Bak de zalm eerst op de huid en draai daarna voorzichtig om.
4. Verwarm de roomboter in een koekenpan. Hak de hazelnoten grof en bak 2-3 minuten op een laag vuur. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
5. Pureer de broccoli met een staafmixer of een pureestamper. Garneer de broccolipuree met de hazelnoten. Serveer de wortels en wilde zalm ernaast.

Tip: Het is ook erg lekker om de wortels te roosteren in de oven (25 minuten op 180 °C).

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!