Salade broccoli en avocado

Koolhydraatarme broccolisalade met avocado en geitenkaas staat er op het menu. Simpel en lekker.

Breng water met een beetje zout, flink wat zwarte peper en een flinke scheut olijfolie aan de kook (zie tip).
snijd de broccoli in roosjes en de stam in fijne blokjes (verwijder wel de harde schil van de stam) en kook ze 5 minuten in het water. snijd intussen het avocadovruchtvlees in kleine blokjes.

Giet het water af van de broccoli en zet even terug op het vuur, zodat het resterende water verdampt. Giet er een beetje olijfolie bij en kruid nog even met wat zout en peper (let op, niet te veel, want het is al wat gekruid: proef dus eerst!).

Neem van het vuur. Voeg er de avocadoblokjes bij, doe er de xeresazijn bij en drie vierde van de geitenkaas (pluk met je handen brokjes van de geitenkaas). Meng kort en voorzichtig.
Leg onderaan op de borden de sla, daarop het broccoli-avocado- mengsel en werk af met de rest van de geitenkaas.

Tip: groenten koken

In het water waarin ik groenten kook, voeg ik vaak een scheut olijfolie, zout en flink wat zwarte peper toe. Je zult zien dat de groenten daardoor veel meer smaak krijgen. Dit kun je gerust bij alle groenten doen die je kookt.

Tip: lunch om mee te nemen

Als ik dit klaarmaak als lunchpakket, leg ik de sla apart met (eventueel) nog wat extra noten die ik nadien over de lunch strooi om wat meer ‘bite’ te hebben.

Recept afkomstig uit het kookboek ‘Puur Genieten 2′ van Pascale Naessens. Het kookboek is te koop in onze webshop.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!