Pesto-broccolistamppot
Ben je oer-Hollandse stamppot zat? Probeer dan deze variant eens: met broccoli, tomaat en pesto. Broccoli is bovendien erg gezond. Het zit vol vitamines A, B, C en E en bevat mineralen als calcium, magnesium en ijzer. Tip: Laat de broccoli niet langer dan vijf minuten koken, zo behoud je al zijn goede eigenschappen.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken
- Snijd de broccoliroosjes van de stronk, en snijd de stronk in blokjes
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes
- Snijd de ham in reepjes
- Kook de aardappelen in weinig water (eventueel met zeezout) in ± 25 minuten gaar
- Kook in een andere pan de broccoli in weinig water in ± 5 minuten gaar. Spoel de groente in een zeef onder koud water af
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn
- Roer er de pesto en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat
- Schep de broccoli erdoor en warm de stamppot even goed door
- Schep er op het laatst de tomaat en de ham reepjes door en breng de stamppot op smaak met zeezout en peper
Tip: vervang een deel van de aardappels door knolselderij als je minder koolhydraten wilt eten.