Pesto-broccolistamppot

Ben je oer-Hollandse stamppot zat? Probeer dan deze variant eens: met broccoli, tomaat en pesto. Broccoli is bovendien erg gezond. Het zit vol vitamines A, B, C en E en bevat mineralen als calcium, magnesium en ijzer. Tip: Laat de broccoli niet langer dan vijf minuten koken, zo behoud je al zijn goede eigenschappen. 

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken
  • Snijd de broccoliroosjes van de stronk, en snijd de stronk in blokjes
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes
  • Snijd de ham in reepjes
  • Kook de aardappelen in weinig water (eventueel met zeezout) in ± 25 minuten gaar
  • Kook in een andere pan de broccoli in weinig water in ± 5 minuten gaar. Spoel de groente in een zeef onder koud water af
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn
  • Roer er de pesto en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat
  • Schep de broccoli erdoor en warm de stamppot even goed door
  • Schep er op het laatst de tomaat en de ham reepjes door en breng de stamppot op smaak met zeezout en peper

Tip: vervang een deel van de aardappels door knolselderij als je minder koolhydraten wilt eten.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!