Dagelijks genoeg groente eten? Hoe zorg je ervoor dat je ‘s ochtends al je ADH aan groente binnen krijgt? Nou zo!

Hoe start je je dag met groenten? In de ochtend fruit eten is meestal geen enkel probleem. Een stuk fruit door de yoghurt met muesli, een banaan door de kwark of een smoothie van fruit en klaar ben je. Hoe doe je dat met groente? Wij dagen jou uit om voor 10 uur ’s ochtends je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente te verorberen. Hoe? Lees onderstaande 3 tips.

3 tips om voor 10 uur je portie groente binnen te krijgen

Tip 1: Mix groente met fruit en creëer een nieuwe smaaksensatie
Een smoothie met aardesmaak is geen lekker begin van de dag. Dus hoe zorg je ervoor dat je smoothie niet te veel naar rode biet, boerenkool of komkommer smaakt? Door groente in je sapje met fruit te combineren. Maar let op: gebruik niet meer dan één stuk fruit, anders krijg je te veel fruitsuikers binnen. En je wilt je bloedsuikerspiegel natuurlijk wel zo stabiel mogelijk houden. Een goede tip is een banaan. Dat is een goed starter, omdat hij voor een stevige en smeuïge smoothie zorgt. Geen idee wat je dan moet doen? Probeer eens de cacao-avocado smoothie met spinazie, avocado en appel.

Tip 2: Gooi groenten met stengel en al in de blender voor meer vitamines en vezels
Wij begrijpen dat je ’s ochtends geen zin hebt om uren in de keuken te staan om zaadlijsten uit paprika’s te verwijderen, wortelen te schrapen en de draden van bleekselderij af te halen. Toch zitten er veel vitamines en vezels in de stengels, zaadjes en schil van het eten. Zonde om deze weg te gooien.

De meeste blenders houden pulp over als je groente in zijn geheel erin gooit. Hoe krijg je toch een vitaminerijke smoothie zonder stukjes erin? Met de NutriBullet, een blender die door het hoge toerental van de messen alle onderdelen van de ingrediënten kan afbreken en verpulveren. Hij haalt dus de essentiële voedingsstoffen eruit én zorgt ervoor dat je een gladde smoothie krijgt.

Tip 3: Eet yoghurt met groenten erdoor
Het klinkt misschien raar, maar groenteyoghurt kan heel lekker zijn. Wat dacht je van yoghurt met avocado, wortel of rode biet? In de NutriNinja blend je heel gemakkelijk in één keer de yoghurt met de groente. Het fijne is dat je er een beker met drinktuit bij krijgt, zodat je het als drinkyoghurt mee kunt nemen naar werk of school.

Heb jij nog een goede tip om je ochtend te starten met groente? Laat het ons weten onder dit bericht op Facebook.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!