Een maaltijdbox duur en onnodig? Nee, juist een maaltijdbox tegen ongezonde impulsaankopen. Zo’n box heeft vele voordelen volgens Jack Stroeken.

Op de vraag waarom een abonnement op een maaltijdbox geen overbodige luxe is, heeft directeur Jack Stroeken van Ekomenu een helder antwoord: ‘Als je er doorheen zit en terug wilt grijpen naar je oude eetpatroon, dan stimuleert een foodbox om dit niet te doen’.

Impulsaankopen supermarkt verleden tijd
Stroeken: ‘95% van de boodschappen doen we in de supermarkt. En je moet een hele sterke wil hebben wil je zonder schade een supermarkt uitlopen. Ondanks een boodschappenlijstje doen de meeste mensen toch nog allerlei impulsaankopen’. Volgens de Ekomenu- directeur geeft een maaltijdbox rust. Je hebt er toch al voor betaald en je hebt alle ingrediënten al thuis liggen. ‘Niet iedereen wil continue puzzelen, nadenken en zichzelf onder controle proberen te houden’.

Biologisch eten zonder extra bijbetalen
Ekomenu is een zelfstandige organisatie die samenwerkt met biologische supermarktketen Ekoplaza. Door de samenwerking kan Ekomenu het gebruik van 100% biologische producten in de boxen garanderen.

Ekomenu heeft de claim “voor hetzelfde geld eet je biologisch”. Dit blijkt uit het feit dat je voor de box niet meer betaalt dan voor andere bekende maaltijdboxen. Het is zelfs zo dat Ekomenu ten opzichte van concurrenten als Allerhande en Hello Fresh als beste uit de test komt wat betreft prijs-kwaliteitsverhouding.

De reden dat de biologische maaltijdbox van Ekomenu niet aanzienlijk duurder is dan zijn tegenhangers is volgens Stroeken dat het ‘reclamegeld dat andere partijen stoppen in marketing bij ons voor een groot deel wordt gestopt in de inkoop van biologische producten’. Daarnaast is er nog een groot verschil: ‘Wij werken met maatverpakkingen. Dus als we weten voor hoeveel personen een box is, dan kopen we bijvoorbeeld zilvervliesrijst in voor precies dat aantal personen. Op deze manier is er ook zo weinig mogelijk verspilling’.

Maaltijdbox voor speciale diëten en allergieën
De biologische Ekomenubox onderscheidt zich verder nog van andere boxen door het aanbod in gespecialiseerde menu’s die rekening houden met allerlei dieetwensen of soorten allergieën. Glutenvrij? Veganistisch? Lactose-intolerantie? Notenallergie? Koolhydraatarm? Je kunt uit verschillende maaltijdboxen kiezen die op jouw wensen zijn afgestemd.

Diabetes type 2 omkeren: diabetesbox
Uniek in Nederland: Ekomenu komt mensen die voor een leefstijlverandering bij diabetes type 2 gaan tegemoet met de diabetes maaltijdbox en de koolhydraatarme maaltijdbox. De diabetesbox focust vooral op een normaal eetpatroon, waarbij er voornamelijk ingrediënten worden gebruikt die zorgen voor een langzame stijging van de bloedglucosewaarden of een stabiele bloedsuikerspiegel.

De koolhydraatarme box is bedoeld voor mensen die hun diabetes type 2 willen omkeren door een leefstijlverandering. Koolhydraatarme recepten vormen de basis. ‘Geschikt voor degene die een stap extra wil zetten’, vult Stroeken aan.

Meer eten van het goede
Volgens Stroeken zorgt een Ekomenu maaltijdbox ervoor dat je ‘minder op hoeft te letten op minder eten, maar juist meer kunt letten op méér gezond eten. We werken veel met groenten, onbewerkte producten, volkoren producten en vlees met 3-sterren keurmerk’.

En Stroeken weet waarover hij praat. Want wie denkt dat Stroeken zelf een heilig boontje is en dus wel iedere dag aan de biologische prak zal zitten, heeft het mis. ‘Ik probeer iedere dag een gezond ritme vast te houden, maar zwicht net als ieder ander voor verleidingen. Als het erop aankomt zijn dat chocolade en Engelse drop’.

Diabetes maaltijdbox bij Ekomenu
Nieuwsgierig geworden? Wij hebben goed nieuws! Voluitlevenmetdiabetes.nl heeft in samenwerking met Ekomenu (en goedkeuring van Diabetesvereniging Nederland) een speciale biologische diabetes maaltijdbox ontwikkeld. Alle recepten en ingrediënten zijn goedgekeurd door diëtisten en volgens de richtlijnen van de Nederlandse Diabetes Federatie. Heb je diabetes type 2 en wil je je ziekte omkeren? Dan is de biologische koolhydraatarme maaltijdbox een echte aanrader.

Krijg NU 25% korting op je eerste maaltijdbox! De code wordt automatisch verrekend bij het afrekenen van de box. Tijdens het keuzeproces van de box is het mogelijk het aantal personen en aantal maaltijden per week nog aan te passen naar wens.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!