Kleine uitdagingen maken groot verschil

Een gezonde leefstijl gaat niet alleen om gezond eten, maar om gezond leven. Ontspanning en beweging zijn daarin ook belangrijke pijlers. Ze vullen elkaar aan: neem je bijvoorbeeld de tijd voor ontspanning, dan zul je eerder gezond willen gaan koken en dat motiveert je weer om te bewegen. Met kleine uitdagingen kun je jezelf motiveren om meer aandacht te hebben voor gezond eten, beweging en ontspanning.

Gezonder eten

  • Eet één keer per dag met aandacht. Dit wil zeggen, proef bewust wat je eet, kauw minimaal 30 keer per hap en leid je zelf niet af van het eten door tegelijkertijd tv te kijken. Je zult zien dat je hierdoor sneller verzadigd raakt.
  • Drink minimaal 2 liter water per dag. Genoeg water drinken helpt niet alleen tegen een vol gevoel, het bevordert ook de werking van je darmen en fysieke prestaties. Maak het lekkerder door een suikervrij smaakje toe te voegen aan het water.

Meer bewegen

  • Laat de auto een week zo veel mogelijk staan en pak de fiets of ga wandelen als je ergens naartoe moet gaan. Daardoor zit je minder vaak op een dag en kom je sneller toe aan je dagelijkse beweging.
  • Doe een week lang elke twee uur 5 jumping jacks. Betrek je collega’s en familie voor een competitief element: wie doet dit het vaakst op een dag? Deze oefening is goed voor je conditie, stofwisseling en het geeft je productiviteit een boost. Een mooie bonus voor als je thuiswerkt.

Meer ontspannen

  • Zorg elke ochtend voor extra tijd voor jezelf. Zet de wekker tien minuten eerder en gebruik die tijd om rustig te ontbijten, muziek te luisteren of op te schrijven waar je dankbaar voor bent. De rest van de dag zul je deze ontspanning nog voelen.
  • Doe tijdens een normale week twee ontspanningsoefeningen van minimaal een half uur. Zet het in je agenda en probeer een yogales of meditatieoefening. Je leert hierdoor naar je lichaam te luisteren, je gedachtes los te laten en beter te ontspannen.

Doe mee met het leefstijlprogramma Voel je lekker energiek

Twijfel je of je deze tips gaat volhouden of wil je extra inspiratie op het gebied van voeding, beweging en ontspanning? Doe dan mee met het Voel Je Lekker Energiek Programma dat start op 20 september 2021 en krijg € 5 korting met onze kortingscode: VJLE2DVN521. Je vult de code in bij het afrekenen onder het totaalbedrag.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!