Koolhydraatarme roerbak

Vandaag een lekker snel en makkelijk gerecht met onder andere sprouty kiemen.

Dit is een wat grovere mix van ontkiemde mungbonen, adukibonen, groene linzen, groene erwten en kikkererwten. De bijzondere eigenschappen van de afzonderlijke bonen maken dit een erg gezonde en smaakvolle mix. De sprouty kiemen zijn erg lekker door roerbakgerechten en soepen, maar geeft ook een heerlijke ‘bite’ aan salades.

Bereidingswijze
1. Blancheer de sprouty kiemen door kokendheet water erover te gieten of ze een halve minuut te koken in een pan. Spoel daarna af met koud water zodat het gaarproces stopt en laat drogen.
2. Pel de ui en snijd in partjes. Schil de wortels en snijd in plakjes. Was de paksoi en snijd in repen (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
3. Verwarm bakolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de biefstukreepjes een minuut op een hoog vuur. Schenk de tamarisaus erover en schep de biefstukreepjes vervolgens uit de pan.
4. Roerbak nu de ui, wortels en het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur in dezelfde pan. Voeg daarna het paksoi groen toe en roerbak mee totdat het blad slinkt.
5. Hak de pinda’s grof. Heb je een glutenallergie? Spoel de pinda’s dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
6. Doe de biefstukreepjes en sprouty kiemen in de pan en roerbak nog 1 minuut mee. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper. Garneer het gerecht met de pinda’s.

Tip: Heb je nog restjes groenten in huis? Snijd klein en roerbak lekker mee. Ook erg lekker met verse koriander.

Het recept is afkomstig van Ekomenu. Voluitlevenmetdiabetes.nl biedt in samenwerking met Ekomenu een speciale biologische diabetes maaltijdbox aan en een koolhydraatarme maaltijdbox. Nu 25% korting op de eerste box!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!