Drie koppen koffie per dag beschermt tegen leverziekten, diabetes type 2, tegen de dood na een hartaanval, jicht, de ziekte van Parkinson, nierstenen en mondkanker. De lijst waartegen het dagelijkse bakkie pleur nog meer beschermt, is echter nog veel langer.

De gezondheidseffecten van koffie blijken na twee recente analyses door Britse wetenschappers. De wetenschappers analyseerden honderden studies over koffie en de gezondheidseffecten ervan. Zij publiceerden hun bevindingen in het Britse medisch-wetenschappelijke tijdschrift The BMJ.

Hoeveel koffie is veilig?
Uiteraard hebben de onderzoekers ook gekeken naar het maximum aan koffie per dag. Teveel is namelijk nooit goed, zo ook bij koffie. Uit de analyse van de Britten blijkt dat je met zes koppen koffie per dag nog veilig zit. Als je zwanger bent kun je je beter beperken tot 2 per dag, want teveel koffie is niet goed voor het ongeboren kind.

Uit een andere studie (analyse door wetenschappers van Britse, Italiaanse en Amerikaanse universiteiten) is gebleken dat 4 of 5 koppen per dag het maximum is. Hangt er natuurlijk wel vanaf hoeveel milligram er in een kopje gaat, hoeveel cafeïne er in zo’n bakkie pleur zit, en bijvoorbeeld ook welke bonensoort er is gemalen voor jouw kop koffie.

Wil je meer weten over de onderzoeken? Klik dan even op de link in de tekst. Je kunt dan wat dieper op de materie ingaan. Hoe zit het trouwens met jouw koffiegebruik? Ben jij een echte fan en start je je dag met een bakkie leut? Of moet je er niks van weten? Laat ons weten op Facebook wat je van dit artikel vond over ‘3 koppen koffie per dag gezond’!

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!