Asperge cremesoep

Hoewel het niet het aspergeseizoen is (11 april t/m 24 juni), kan aspergesoep ook prima buiten het seizoen. Asperges kun je namelijk ook in pot kopen (bijkomend voordeel: je hoeft ze niet meer te schillen en blancheren). Deze soep is gewoon heel erg lekker!

Het soepje in dit recept is vegetarisch en veganistisch; lekker zonder zware room, kaas en vlees. Uiteraard kun je er zelf room, parmezaanse kaas of hamblokjes aan toevoegen (voor als je toch nog iets mist). Hoe wordt de soep romig zonder room? Geloof het of niet, maar daar zorgen de cashewnoten voor. 

Bereidingswijze (portie 250 ml):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Week de cashewnoten in lauwwarm water voor minstens een half uur tot uur (voor een nog beter resultaat: 4-8 uren weken). Zorg dat de cashews net onder water staan.
  • Snij de uiteinden van de asperges eraf, snij de asperges door de helft, besprenkel ze met olijfolie en rooster ze 25-30 minuten met een gepeld teentje knoflook tot ze zacht zijn en laat het vervolgens afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten in een blender/keukenmachine of Nutribullet. Blend totdat het geheel vloeibaar is.
  • Doe het geheel daarna in een pan en verwarm. Niet laten koken!

Heb jij nou een tip voor ons die de aspergesoep nóg lekkerder maakt? Laat het ons weten op Facebook.

Bron recept: http://www.nutribullet.nl/asperge-creme-soep

Gerelateerd