Kalfsvlees met chutney

Een koolhydraatbeperkt recept met lekker veel groenten met pompoen, courgette en aubergine. Smullen maar!

Vind je dierenwelzijn belangrijk? Dan is het goed om te weten dat het kalfslapje wordt geleverd door ‘EcoFields’ uit Wekerom (vlakbij het Nationale park de Hoge Veluwe). EcoFields heeft een duurzame bedrijfsvoering, met respect voor dier en milieu. De kalveren hebben volop bewegingsvrijheid en gaan dagelijks naar buiten. De dieren krijgen natuurlijke voeding zoals grassen, mais, gerst en erwten, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime ovenschaal).
2. Halveer de aubergine in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees en laat daarbij de schil heel. Leg de aubergine met het vruchtvlees naar boven in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie extra vierge, paprikapoeder, zout en peper. Plaats voor 30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de aubergine heel zacht is.
3. Was de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in dunne plakken of blokjes. Was de courgette en snijd in blokjes. Pel de knoflook. Hussel de groenten met tijm en een beetje olijfolie extra vierge en pers de knoflook erboven uit. Plaats bij de aubergine in de oven totdat de groenten lichtbruin, zacht en gaar zijn.
4. Voor de chutney, pel en snipper je de ui. Heb je een glutenallergie? Spoel de rozijnen af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Verwarm bakolie in een steelpan en fruit de ui met de rozijnen op een laag vuur totdat alles zacht is. Voeg een klein scheutje (appel)azijn toe. Je kunt desgewenst de saus pureren.
5. Dep het kalfsvlees droog met een keukenpapiertje. Verhit bakolie in een koekenpan en schroei het kalfsvlees aan weerszijden kort aan. Temper het vuur en bak het vlees circa 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
6. Serveer het kalfsvlees met de chutney en geroosterde groenten ernaast.

Tip: Houd je van pit? Strooi dan wat chilivlokken over de groenten.

Het recept is afkomstig van Ekomenu. Voluitlevenmetdiabetes.nl biedt in samenwerking met Ekomenu een speciale biologische diabetes maaltijdbox aan en een koolhydraatarme maaltijdbox. Nu 25% korting op de eerste box! 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!