Als je diabetes type 1 hebt ontkom je niet aan het gebruik van insuline. Mensen met deze vorm van diabetes maken geen of bijna geen insuline meer aan en hebben dus medicijnen nodig. Mensen met diabetes type 2 gebruiken soms wel en soms niet medicatie. Welke medicijnen bij diabetes type 2 bestaan er en wanneer moet je ze gebruiken?

Bij diabetes type 2 is je lichaam is niet in staat voldoende insuline aan te maken, of maak je wel insuline aan, maar je lichaam reageert er niet goed op. Door leefstijlaanpassing zoals stressvermindering, meer beweging en betere voeding kun je DM2 (diabetes mellitus 2) voorkomen of zelfs terugdraaien. Slaag je erin om op een positieve manier deze punten aan te pakken, dan is medicatie misschien wel helemaal niet nodig.

Wanneer medicatie bij diabetes type 2
Soms ontkom je niet aan het gebruik van medicijnen bij diabetes type 2, hoe hard je ook werkt aan het aanpassen van je leefstijlgewoontes (tip: lees deĀ 7 tips van leefstijlcoach Meijke Herwijnen hoe je je leefstijl kunt verbeteren). Wil je graag meer informatie over medicatie? Raadpleeg dan je behandelend arts. Op de site van dvn.nl vind je ook een heleboel inhoudelijke informatie hierover.

Lees meer over hoe je medicatiegebruik kunt vermijden in het boek Diabetes Type 2? Maak jezelf beter. Dit boek vind je naast andere producten op het gebied van gezondheid, voeding en beweging in onze webshop.

Volg ons actief en krijg toegang tot vele extra’s!

Wil je de volledige inhoud bekijken? Maak dan een gratis account aan.
  • Lees alle premium content
  • Gratis receptenboekjes
  • Unieke aanbiedingen
  • Extra kortingen

Misschien interesseert dit je ook?