Pasta Peperonata

Volkoren penne met pittige saus. Liever koolhydraatarm? Vervang de pasta door courgetteslierten!

Tip: Wil je liever minder koolhydraten eten? Dan kun je de volkoren pasta vervangen door courgetteslierten of kiezen voor een koolhydraatarme pastavariant van bijvoorbeeld Atkins. 

Dit gerecht is een vitaminebommetje! Dat komt omdat paprika heel veel vitamine C bevat. Wist je dat een rode paprika 2 keer zo veel vitamine C bevat als een groene paprika? De gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren naarmate ze rijper worden. Rode en gele paprika’s zijn zoeter dan de groene variant en daardoor gewilder.

Bereidingswijze
1. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Was de paprikahelften en snijd in lange repen van 1-2 cm breed. Halveer de repen. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook.
2. Verhit bakolie op een hoog vuur in een koekenpan en roerbak de ui, paprika’s en chilivlokken circa 5 minuten. Schep of schud alles regelmatig om
3. Bak ook de tomatenpuree 2 minuten mee en temper het vuur. Voeg de cherrytomaten in blik toe en pers de knoflook erboven uit. Blus af met een scheutje water en (balsamico)azijn. Laat de peperonata met de deksel op de pan 15 minuten op een laag vuur stoven totdat de paprika’s zacht zijn. Roer regelmatig door en voeg eventueel wat extra water toe als de saus te droog wordt. Proef en breng op smaak met peper, zout en olijfolie extra vierge.
4. Breng intussen water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten ‘al dente’. Giet daarna het water af.
5. Serveer de pasta met een flinke schep paprika-tomatensaus ernaast. Garneer met de verse basilicum.

Tip: Ook lekker met Italiaanse kruiden, zoals rozemarijn en tijm.

Het recept is afkomstig van Ekomenu. Voluitlevenmetdiabetes.nl biedt in samenwerking met Ekomenu een speciale biologische diabetes maaltijdbox aan en een koolhydraatarme maaltijdbox. Nu 25% korting op de eerste box! 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!