Meet je gezondheid

Een fitness horloge van bijvoorbeeld Fitbit houdt 24/7 je hartslag bij, leg je slaappatroon vast, monitort de vruchtbaarheidscyclus, telt stappen, gelopen trappen, afstand, snelheid en je activiteiten. Kortom, wil je gezonder leven? Dat kan met een Fitbit. Daarnaast zijn de meeste horloges waterbestendig en laat hij je mobiele notificaties ook nog eens zien. Klinkt als muziek in de oren, toch?

Bekijk welke smart watch het beste bij jou past.

Leer je lichaam pas écht goed kennen met een Fitbit fitness horloge:

Iedereen gezonder maken

Al sinds de oprichting van Fitbit in 2007 in Silicon Valley, is het de missie van het lifestyle merk om mensen gezonder en actiever te maken. Van een simpele stappenteller in het begin naar een volledige smart watch met hartslagfunctie, slaaptracker, activiteitmeting etc.

Met Fitbit doe je uitdagingen samen

Wat Fitbit uniek maakt in zijn soort is het sociale netwerk erachter. Je kunt namelijk in een groepje je activiteiten bijhouden. Dit doe je door in de app mensen te volgen (familie of vrienden) en ze uit te nodigen voor een challenge of uitdaging. Stel, je wilt de uitdaging aangaan wie er als eerste op een dag 10.000 stappen haalt, dan nodig je een aantal mensen uit om je te vergezellen in jullie mini-uitdaging.

Telkens als iemand uit je groepje een verrichting heeft gedaan, krijg je daar een melding van. Je kunt zo live zien hoever iedereen is. Op deze manier kun je elkaar en jezelf uitdagen en stimuleren om meer te bewegen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat je 2.000 stappen meer zet als je aan een challenge deelneemt. Het inzichtelijk maken van gegevens zorgt ervoor dat je eerder je doel bereikt.

Ook kun je badges verdienen als je je eigen doelen bereikt. Bij iedere prestatie, hoe klein ook, kun je een kleurrijke badge verdienen. Dit is als het ware een medaille voor de inzet die je toont. Dit stimuleert je om verder te gaan!

Inspiratie voor leefstijlverandering

Een sporthorloge is natuurlijk niet de heilige graal als het gaat om het verbeteren van je gezondheid. Je zult ook zelf de motivatie moeten vinden om in beweging te komen. Het kan je echter wel inspireren om je leefstijl te veranderen.

Dat blijkt wel uit onderstaande onderzoeksgegevens:

  • 73% meer gewichtsverlies door het dragen van een Fitbit
  • 70% van de mensen beweegt meer 10 minuten voor het einde van een uur om een uurdoel te behalen
  • 819 meer stappen als je meer dan 5 actieve vrienden toevoegt
  • 2.000 meer stappen als je mensen uitnodigt om een uitdaging aan te gaan

Fitbit is voor iedereen

Voor wie denkt dat een Fitbit fitnesshorloge alleen voor hele sportieve mensen is, heeft het mis. Er zijn talloze succesverhalen te vinden op de site van Fitbit waarbij het anders is. Zo valt er een verhaal te lezen van Sandile M. die na een motorongeluk verlamd raakte vanaf zijn borst naar beneden. Om zich weer vertrouwd met zijn eigen lichaam te voelen ging hij naar de sportschool. Hij schafte een Fitbit aan om zijn vooruitgang inzichtelijk te maken. Dankzij zijn smart watch creëerde hij een positieve impact. Hij haalt nu zijn activiteit en beweging uit de kracht in zijn armen. Bekijk welke smart watch het beste bij jou past.

Ben jij benieuwd wat een fitbit voor jouw gezondheid kan doen? Bekijk het aanbod op bijvoorbeeld bol.com. Gun jezelf zo’n horloge om die extra stap te kunnen maken.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!