Brownies zonder suiker

Als de dagen korter worden en de temperatuur buiten daalt is dat het moment om de keuken in te duiken om iets lekkers te bakken. Er zijn talloze bakrecepten te vinden maar die bevatten vaak te veel koolhydraten, vet of suiker. Je valt met je neus in de boter want dit recept voor brownies is suikervrij en bevat slechts 1gr koolhydraten per portie. Dit recept voor klassieke brownies is heerlijk door de gesmolten chocolade. Om je vingers bij af te likken!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter en meng dit met de rest van de ingrediënten tot een egaal beslag. Giet het beslag in een bakvorm en bak de brownie 25 minuten in de oven. Laat de brownie afkoelen en snijd hem in 16 stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie, giet de chocolade over de brownie en garneer hem met frambozen.

Voedingswaarde per stuk: 1 g koolhydraten. De overige voedingswaarden van dit recept zijn niet bekend.

Voor een vliegende bakstart

Voordat je vingers in het deeg zitten, is het goed om te bekijken of je alles in huis hebt om die heerlijke brownies te maken. Voor een perfect resultaat zijn niet alleen de juiste ingrediënten nodig, maar bijvoorbeeld ook het juiste bakblik. Daar is het recept immers op afgestemd. Ook zijn er allerlei keukenhulpjes en bakspullen die het bakken net wat leuker en makkelijker maken. Daarom een aantal musthaves op een rij om als een ware meesterbakker aan de slag te gaan.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Koolhydraatarme Baksels uit Oanh’s Kitchen. Heb je na dit recept zin gekregen om meer te bakken? Vraag dan het gratis e-book Voluit bakken aan met daarin smaakvolle, suikervrije bakrecepten.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!