Feestelijke kniepertjes

Met dit recept kun je ijshoorntjes maken, maar ook deze smakelijke kniepertjes. Opgerold worden ze ook wel Nieuwjaarrolletjes genoemd. Ze zijn erg leuk als dessert of tijdens Oud & Nieuw. Vul ze met slagroom of gebruik andere heerlijke vullingen, wat je wilt! Smelt chocolade au bain-marie en sprenkel de gesmolten chocolade over de kniepertjes voor een extra feestelijk effect.

Benodigdheden

Voor dit recept heb je een aantal keukenhulpjes en ingrediënten nodig die je misschien nog niet in huis hebt. Bij sommige ingrediënten en producten hebben we een link geplaatst naar de plek waar je deze online kunt bestellen. Lekker makkelijk!

Bereiding

Smelt de boter en meng de rest van de ingrediënten. Laat het mengsel enkele minuten staan. Verwarm het kniepertjesijzer en doe 2 eetlepels beslag in het midden van het kniepertjesijzer. Doe het kniepertjesijzer dicht en haal het kniepertje uit het ijzer als deze goudbruin is. Vouw het kniepertje gelijk in de goede vorm en laat het afkoelen. Herhaal dit tot het beslag op is.

Klop ondertussen de slagroom met erythritol en vanille-extract stijf. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de kniepertjes vol met slagroom. Leg ze op een bord, verdeel de frambozen over de kniepertjes en strooi er tot slot erythritol poedersuiker over.

Voedingswaarde per portie (zonder garnering): 2 g koolhydraten *
*De overige voedingswaarden van dit recept zijn niet bekend.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Koolhydraatarme baksels uit Oanh’s Kitchen. Daarin vind je allerlei koolhydraatarme en suikervrije recepten voor desserts, taarten, chocola, cakes en koekjes. Ideaal voor mensen met diabetes type 2. Bekijk het kookboek.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!