Gerookte zalm met avocado en postelein

Ideaal ontbijt bij ketogeen dieet

Wil je snel in ketose gaan of raak je maar niet in ketose, dan is dit een ideaal ontbijt, en een van de gezondste bovendien. Het bevat heel weinig koolhydraten, veel gezonde omega 3-vetten van de zalm en onverzadigde vetten van de avocado en veel kalium en vezels van de avocado en de postelein. Bovendien bevat gerookte zalm best veel zout, wat goed van pas komt omdat je de eerste dagen van een ketogeen dieet veel vocht verliest.

Bereidingswijze

Schik de ingrediënten mooi op een bord en werk af met de fijngesneden lente-uitjes en dille. Overgiet het geheel met de olijfolie, vooral op de postelein.

Tip: waarom is de avocado zo’n ideale vrucht bij keto?

De avocado is niet alleen lekker en culinair overal inzetbaar, hij bevat ook veel goede vetten, zoals enkelvoudige onverzadigde vetten, en weinig net carbs. Hij bevat best wel wat koolhydraten maar het merendeel daarvan zijn vezels, en die hebben geen invloed op je bloedsuikerspiegel. Avocado is bovendien ook bijzonder voedzaam, hij is rijk aan kalium en aan vezels.

Dit recept is afkomstig uit het boek Ketokuur van Pascale Naessens.

De hoeveelheid zout en verzadigde vetzuren in dit gerecht is onbekend. Houd er rekening mee dat gerookte zalm best veel zout bevat.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!