Bietsalade met makreel

Bieten saai? Nee, hoor! Niet als je de biet verwerkt in een salade. Laat je verrassen door een salade met als hoofdingrediënt bietjes en gerookte makreel. Bovendien leveren bieten een kwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid foliumzuur. Foliumzuur maakt onderdeel uit van het vitamine B-complex, wat goed is voor hart en bloedvaten. 

Bereidingswijze

  • Schil de bietjes en snijd ze fijn in stukjes of rasp ze in fijne plakjes
  • Snijd de makreel in kleine stukjes
  • Snijd de augurken in blokjes
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in boogjes
  • Schil de appel en snijd deze in reepjes
  • Laat de rozijnen 10 minuten wellen in lauwwarm water en dep ze daarna droog
  • Doe vervolgens alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar
  • Tip! Je kunt de gerookte of gestoomde makreel vervangen door een blikje tonijn. Ook kun je komkommerplakjes toevoegen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!