Wortelrosti met makreel

Vandaag staat er een gerecht met gerookte makreel op het menu. Makreel heeft stevig en vet vlees, maar smaakt mals en zacht. Vette vis bevat veel vitamine D en is rijk aan omega 3-vetzuren die goed zijn voor hart- en bloedvaten. Lekker en gezond dus!

Bereidingswijze
1. Verwijder het groen en de kern van de venkel en snijd in plakken of kleine stukken (bewaar wat venkelgroen). Verhit bakolie in een ruime koekenpan (of braadpan) en bak de venkel op een middelhoog vuur. Pers de limoen erbovenuit, temper het vuur en bak nog 10 minuten.
2. Schil of was de wortels en maak slierten met een spiraalsnijder of rasp de wortels. Pel en snipper de rode ui. Schil en rasp de gember. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes.
3. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de wortel, ui, gember en rode peper enkele minuten op een middelhoog vuur.
4. Pluk de gerookte makreel een beetje uit elkaar. Serveer de pittige wortel-rösti met venkel ernaast. Garneer met wat venkelgroen.

Tip: Het is ook lekker om de makreel even te marineren in tamarisaus.

Recept afkomstig van Ekomenu