Wortelnoodles + kippendij
Vandaag staat er een heerlijk koolhydraatarm noodlegerecht op het menu. De noodles maken we van wortels en daardoor krijg je extra veel groente binnen! Het gerecht wordt op smaak gebracht met verse gember en sesamzaadjes. Sesamzaadjes zijn een van de oudste specerijen die door de mensheid gebruikt worden. De zaadjes zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook veel koper, mangaan, calcium, magnesium, fosfor, ijzer en zink. Daarnaast bevatten ze een hoop omega 6- en 9-vetzuren.
Lactosevrij/koolhydraatarm
Bereidingswijze
1. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Schil de gember en rasp in een kommetje. Pers de knoflook erboven uit en schenk de sojasaus erbij. Roer alles door elkaar en zet opzij.
2. Snijd de spitskool doormidden, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Was of schil de wortels en schaaf ze in dunne slierten (met een spiraalsnijder, mandoline of dunschiller).
3. Snijd de kipdijbeenfilet in blokjes. Verhit bakolie in een wok of royale koekenpan en roerbak de kip bruin en gaar. Breng op smaak met zout en (chili)peper. Schep alles uit de pan en zet opzij.
4. Gebruik dezelfde pan en roerbak de ui, wortellinten en spitskool 3-5 minuten op een hoog vuur (of bak de wortel en spitskool apart). Blus af met de soja-gembersaus en schep de kip erdoor. Verwarm alles nog een minuut.
5. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en garneer het gerecht ermee.
Tip: Houd je van pit? Voeg dan wat verse chilipeper of chilisaus toe. Ook heel erg lekker met verse koriander of bosui.
Recept afkomstig van Ekomenu