Wij selecteerden de 5 fijnste routes. Bij 4 van de 5 routes is de hond ook welkom.

1. Boomkroonpad – Hondsrug (DR)
Een (betaalde) route voor het hele gezin. Deze wandeling kun je bijna meer een dagje uit noemen, dan een wandeling. Het Boomkroonpad is 150 meter lang en houdt je zo’n 30 minuten zoet. Je kunt spelen op de speelweide, boomhutten bouwen, broodjes bakken, etc. Het is ook het startpunt van boswandelingen door boswachterij Gieten-Borger. Entree: 4 euro voor volwassen en 2 euro voor kinderen t/m 12 jaar.

2. Wandelroute Boomplanterstocht – Schoorl (NH) 
Banjeren door de Schoorlse duinen. De hond mag los mee, dus veel vertier voor jou en je huisdier. Moe van de wandeling? Schuif aan bij Brasserie IJgenweis Schoorl in het buitencentrum.

3. Grote wandel- en duinroute – Drents-Friese Wolt (FR)
Neem eerst een kijkje bij de tentoonstelling ‘Grenzeloos Wold’ over de natuur in het nationaal park, waarna je naar buiten kunt om de natuur met eigen ogen te aanschouwen. Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten zoals worteltrekken of een bospicknick. Honden mogen aan de lijn mee.

4. Leersumse Zwerftocht – Leersum (UT) 
Onverhard wandelen door bos, heide, over heuvels, duinen en langs vennen. Er valt ook genoeg te zien tijdens de tocht, zoals de Uilentoren of de Graftombe van Nellesteijn. Tip: waterdichte schoenen aandoen. 

5. 101 Heuveltjes – Helden (LIM) 
Bereid je voor op een flinke klim, aangezien de stuifduinen de ondergrond vormen. Geniet tijdens de wandeling van de geur van dennennaalden, dennenappels en het uitzicht van het dennenbos. Nagenieten doe je op het dorpsplein van Helden.

Zin gekregen in een flinke wandeling? In onze webshop krijg je nu 20% korting op alle wandelartikelen. Neem bijvoorbeeld nordic walking stokken mee, om een extra dimensie aan je wandeling te geven. Of draag een stappenteller bij je om je 10.000 stappen te halen.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!