Welke prachtige wandelroutes is Nederland rijk? Wij lichten er vijf mooie voor je uit! Heb jij er een aan toe te voegen? Laat een reactie op onze facebookpagina achter!

  1. Wandeling door Nationaal Park Veluwezoom 

Dit park heeft van alles wat: bos, heide, zanderige paden en statige landgoederen. Tijdens een wandeling is er veel moois te bekijken. Zo lopen er wilde zwijnen, dassen, reeën of edelherten rond. De Veluwezoom vind je in Gelderland.

  1. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug 

Houd je van stilte? Dan is de Utrechtse Heuvelrug een mooie aanrader. Op de uitgestrekte zandvlaktes of heidevelden wandel je in alle rust een eind weg. Als je een stappenteller omhebt, stap je waarschijnlijk zo vele kilometers weg. Er zijn 56 wandelroutes binnen het park, dus genoeg keuze.

  1. Muziekroute Twee Schansen; Mookerheide 

Natuur en cultuur komen hier samen. Via een app op je telefoon wordt je meegenomen langs de route van een negen kilometer lange wandeltocht. Tijdens het wandelen luister je naar muziek die speciaal door Hans Haffmans van NPO2 is uitgekozen voor deze route. De muziek versterkt de schoonheid van de wandeling alleen maar meer. De Mookerheide vind je in Limburg.

  1. Sagen en Legenden Tocht; Veluwezoom 

Nog zo’n prachtige tocht: de Sagen en Legenden Tocht van 7,4 kilometer lang. Download de app en luister tijdens het wandelen naar de verhalen van de verhalenvertellers. Beleef de omgeving zoals je die misschien nog niet eerder hebt meegemaakt. De Veluwezoom vind je in Gelderland.

  1. Duin en Strand Route; Nationaal Park Schiermonnikoog

Deze dik 15 kilometer lange route brengt je langs mooie duinen en de woeste Waddenzee. Misschien spot je zelfs wel een zeehond. Ontdekken kan er volop door de zee, met zijn vissen, schelpen en eb- en vloedgetij. Ook leuk voor kinderen om mee te gaan! Schiermonnikoog hoort natuurlijk bij de provincie Friesland, maar is een eiland op zich.

Liever een route dichter bij huis? Via de KNWB Wandelagenda vind je allerlei wandelroutes bij jou in de buurt.

Ben jij van plan om een flinke tocht te maken? Bekijk dan eens ons wandelassortiment

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!