Rabarber aardbeiencrumble

Een zoete traktatie, tussendoortje of nagerecht. Deze rabarber-aardbeiencrumble van Oanh’s kitchen is altijd een goed idee. Lekker met een toefje slagroom. Het seizoen van rabarber loopt van eind maart tot en met juli, met mei als topmaand. Dat is niet zo lang dus smul ervan in deze maanden met dit heerlijke koolhydraatarme recept.

Bereiding

Schil en snijd de rabarber in plakjes van een halve cm en leg ze in een ovenschaal.

Snijd de aardbeien in stukjes en leg die bovenop de rabarber.

Strooi de stevia en kaneel over het geheel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de boter in kleine blokjes en meng deze met het amandelmeel en de stevia tot een grof deeg.

Verkruimel het deeg over de aardbeien en strooi stevia over het geheel.

Bak de crumble 35 minuten in de oven tot hij een goudbruin laagje heeft gekregen.

Tip: Maak eerst een compote van de rabarber en aardbeien voor een smeuïge rabarber-aardbeiencrumble!

Nb. voor dit recept zijn alleen het aantal koolhydraten berekend. De overige voedingswaarden zijn niet bekend.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek koolhydraatarme wereldgerechten van Oanh’s Kitchen. Heb je de smaak te pakken? Laat je dan inspireren door kookboeken.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!