Groente ratatouille met gebakken kip
Het recept van deze week is ratatouille, een Frans gerecht met gestoofde groenten. Wist je dat het woord ’ratjetoe’ afgeleid is van ratatouille? Ratatouille is namelijk een mengelmoes van door elkaar gehusselde groenten.
Verbeter je weerstand met ratatouille
Deze ratatouille is een aanrader in de herfst om je weerstand een boost te geven. In het gerecht zitten groenten waar veel antioxidanten in zitten, zoals tomaat en aubergine. Deze antioxidanten bestrijden kleine ontstekingen in je lichaam die ontstaan door ongezond eten zoals suiker. Zo hoeft je immuunsysteem zich alleen te richten op het bestrijden van virussen en infecties van buiten.
Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast.
Bereiding
- Pel en snijd de ui en knoflook klein. Was de courgette, aubergine en tomaat en snijd in blokjes.
- Verwarm de olie in een bakpan en bak eerst de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de courgette en aubergine toe en bak nogmaals 4 minuten mee op een hoog vuur. Voeg als laatste de tomaat toe en een klein scheutje water. Kruid met tijm, zout en peper en laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
- Verhit olie in een andere bakpan. Kruid de kip met tijm, zout en peper en bak aan beide kanten krokant. Temper het vuur, voeg een klontje boter toe en bak nog 5-6 minuten totdat de kip gaar en lekker mals is.
- Serveer de gebakken kipdijbeenfilet met de jus en de groente ratatouille.
Tip: Je kunt een sausje maken van de gemixte tomaten. Serveer de aubergine en courgette als een torentje en schenk dan de tomatensaus erover.
Het gemak van een maaltijdbox
Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Geen zin of tijd om zelf boodschappen te doen? Ervaar het gemak van een maaltijdbox. Kies je persoonlijke menu zoals koolhydraatarm en vegetarisch en alles wat je nodig hebt voor de gezonde maaltijd wordt thuisbezorgd. Ontvang 50% korting op je eerste bestelling. Gebruik actiecode DCDC6966 bij het afrekenen. *De korting is alleen geldig op “mijn persoonlijk menu”.