Marokkaanse groentestoof

Vandaag een heerlijk geurende groentestoof met kikkererwten en pompoen, op smaak gemaakt met ras el hanout. Dit kruidenmengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten, zoals anijs, komijn, kaneel en kurkuma. Kikkererwten zijn een gezonde plantaardige vleesvervanger. Pompoen bevat de vitamines C en E en mineralen ijzer en calcium. Ook vind je veel betacarotenen in pompoen, wat goed is voor je ogen en huid. Heb je toevallig een tajine in huis, dan waan je je helemaal in Marokkaanse sferen. Tip; Haal de aubergine uit de zak en laat deze verder rijpen op een donkere plek.

Bereidingswijze

1. Was de courgette en aubergine en snijd in gelijke stukken. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan.
2. Verhit olie in een ruime braadpan (of tajine) en bak de courgette en aubergine 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de pompoen en kikkererwten toe en blus af met het water of bouillon. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met ras el hanout, zout en (chili)peper en laat afgedekt op een middelhoog vuur 10-15 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel extra water toe.
3. Hak de cashewnoten klein en bak in een droge bakpan lichtbruin.
4. Serveer de Marokkaanse groentestoof in mooie kommen en strooi de cashewnoten erover.
Tip: Ook erg lekker met komijnpoeder en/of rozijnen.

Kies voor het gemak van een maaltijdbox

Het recept is afkomstig van Ekomenu. Voluitlevenmetdiabetes.nl biedt in samenwerking met Ekomenu een speciale biologische diabetes maaltijdbox aan en een koolhydraatarme maaltijdbox.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!