Linzensoep met kurkuma

Een heerlijke verwarmende soep voor in de koude wintermaanden: linzensoep. Lekker als avondeten maar ook als stevige lunch.

Bereidingswijze:
Spoel de linzen eerst in koud water. Doe ze in een pot en giet er vijf keer zoveel water bij. Breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten (of volgens de aanwijzingen op de verpakking) zacht koken. Snijd intussen de uien en de knoflook fijn.

Verwarm in een andere pot een flinke scheut olijfolie op een matig vuur. Laat het niet te heet worden! Doe hierin de kurkuma en flink wat zwarte peper. Meng goed. Voeg vervolgens de knoflook en de ui toe en stoof die tot ze glazig zijn. Voeg wat meer olijfolie of een beetje water toe als het te droog kookt. Kruid met zout.

Voeg het kurkumamengsel aan de linzen toe. Rasp er de gember over. Laat alles nog even doorkoken en mix. Werk eventueel af met wat kokosmelk voor een romige touch

Recept afkomstig van het kookboek Puur Genieten 2 van Pascale Naessens. 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!