Pompoencurry met linzen

Met dit gezonde recept maak je een overheerlijke curry met pompoen in de hoofdrol.

Bereidingswijze

  • Schil het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes.
  • Fruit de ui met de currypasta en het karwijzaad in de olie.
  • Voeg de pompoen, bleekselderij en dragon naar smaak toe met wat water en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en de linzen in 15-20 minuten.
  • Hak de walnoten grof.
  • Schep de afgegoten linzen en de walnoten door de gare rijst.
  • Voeg de pompoencurry bij de rijst met linzen.

Extra voedingsinformatie:

  • Suikers: 3 gram per portie

Gerelateerd