Pompoencurry met linzen

Als de pompoenen weer in de schappen liggen, maak dan deze overheerlijke curry met pompoen. Een verwarmend stoofgerecht met een kick door de currykruiden. Pompoen is bovendien een bron van vezels, vitaminen en mineralen, dus ideaal voor als het buiten wat kouder wordt en je weerstand wat extra’s kan gebruiken.

Bereidingswijze

  • Schil het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Was de bleekselderij en snijd de stengels in smalle boogjes.
  • Fruit de ui met de currypasta en het karwijzaad in de olie.
  • Voeg de pompoen, bleekselderij en dragon naar smaak toe met wat water en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en de linzen in 15-20 minuten.
  • Hak de walnoten grof.
  • Schep de afgegoten linzen en de walnoten door de gare rijst.
  • Voeg de pompoencurry bij de rijst met linzen.

Extra voedingsinformatie:

  • Suikers: 3 gram per portie

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!