Gevulde courgette met tartaar

Courgette is een heel gemakkelijke groente; goedkoop en veelzijdig. Makkelijk ook om zelf te kweken. Haal het door een grove rasp en je hebt courgetti. Lekker zowel warm als koud.

Een snelle Italiaanse salade met grof geraspte courgette, sjalotje, zongedroogde tomaatjes, knoflook, pijnboompitjes, parmezaanse kaas en olijfolie, is een voorbeeld van een heerlijke gezonde maaltijd.

Het recept gevulde courgette met tartaar is als lunch of als avondeten te gebruiken. Kies je voor avondeten, dan kun je alle ingrediënten verdubbelen. Dus 2 halve gevulde courgettes per persoon met bijvoorbeeld een kleine salade ernaast.

Bereidingswijze

Rasp de wortel en snij de paprika, ui en knoflook heel fijn en meng door de tartaar. Hol een courgette uit en vul de courgette met het gekruide tartaar. Doe het in een ovenschaal en bak het in de oven op ongeveer 30 min. op 180 graden.

Diabetes overwinnen

Bovenstaande recept is afkomstig uit het boek Diabetes Overwinnen van diëtist Harriët Verkoelen. Het boek is te vinden in onze webshop.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!