Volg je een dieet op voorschrift van een arts of diëtist? Bijvoorbeeld een streng koolhydraatarm of zoutarm dieet op voorschrift van je arts of diëtist. Dan mag je een vast bedrag voor deze kosten aftrekken. Bij je belastingaangifte in maart kun je dit vaste bedrag invullen. Je mag ook dieetkosten aftrekken voor gezinsleden of huisgenoten als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Welke dieetkosten mag je aftrekken?

Dieetkosten zijn aftrekbaar als je een dieet volgt dat in 1 van de dieetlijsten staat genoemd. In de dieetlijst staat het vaste bedrag dat u voor een bepaald jaar als dieetkosten mag aftrekken.

Een dieetbevestiging van je arts

De belastingdienst kan vragen om een dieetbevestiging van je arts of diëtist op te sturen. Als de belastingdienst jou daarom vraagt, kun je de dieetbevestiging downloaden van de website van de belastingdienst en deze laten invullen door je arts of diëtist. Dit hoef je sinds dit jaar niet vooraf al te laten invullen.

Vergoeding kosten diabeteszorg

Diabetes kan leiden tot extra kosten. Soms zijn er vergoedingen van je zorgkosten waarvoor je in aanmerking komt. Bekijk het overzicht op de website van Diabetesvereniging Nederland.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!