Pastinaakstamppot met vis

Dit heerlijke frisse gerecht is geïnspireerd op een recept van Jadis, auteur van het populaire kookboek ‘The Lemon Kitchen’. In haar gerechten werkt Jadis met biologische producten en dan vooral met het heerlijke sap en zest van de biologische citroen. Op deze manier krijgen de gerechten een extra randje en kun je de maaltijd makkelijk naar een hoger niveau tillen.

Bereiding

  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de pastinaak, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op) en stamp tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en eventueel een klontje boter.
  2. Was intussen de snijbonen, verwijder de uiteinden en snijd in dunne plakjes. Verwarm olie in een bakpan en roerbak de snijbonen in circa 5-8 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper en schep de snijbonen door de pastinaakpuree.
  3. Verwarm boter in een bakpan en bak de gemengde vis totdat het net gaar is en een lekker bruin randje krijgt. Was de citroen en rasp de schil boven de vis.
  4. Voor het citroensausje schep je de vis uit de pan (houd afgedekt warm). Voeg een klontje boter (of een scheutje olie) toe aan de pan en pers het citroensap erboven uit. Voeg kleingesneden dille toe, breng kort aan de kook en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de pastinaak-snijbonen stamppot met de gemengde vis. Serveer met de citroensaus en garneer met een plukje dille.

TIP: Het sausje is ook lekker met een klein beetje mosterd.

Dit recept is samengesteld door Ekomenu. Na een lange dag geen tijd en zin om uitgebreid een gezonde maaltijd samen te stellen? Een biologische maaltijdbox van Ekomenu is de oplossing! Kies uit 14 verschillende voedingspatronen, zoals een koolhydraatbewust menu. Ontvang 50% korting bij je eerste bestelling bij Ekomenu*. Gebruik actiecode DCDC6966 bij het afrekenen. *De korting is alleen geldig op “mijn persoonlijk menu”.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!