Heekfilet in dille-roomsaus met groentelinten

Dit is een super makkelijk en lekker gerecht met een gouden combinatie: prei, wortel, room en verse vis. Voor een leuk effect snijd je de prei in lange ‘tagliatelle’ linten en de wortel in spaghetti slierten (dat gaat heel makkelijk met een spiraalsnijder). 

Bereiding

  1. Snijd de prei in de lengte doormidden en spoel goed af onder de kraan. Snijd vervolgens in lange, platte linten. Schil intussen de wortel en schaaf of snijd lange linten ervan met een dunschiller, kaasschaaf of spiraalsnijder.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de prei- en wortellinten enkele minuten op een hoog vuur. Voeg een scheutje water (of bouillon) toe en laat afgedekt 10 minuten stoven (de laatste minuten zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen). Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm olie (of boter) in een bakpan. Dep de vis droog met keukenpapier en breng op smaak met de helft van de groene kruiden, zout en peper. Bak aan weerszijden enkele minuten op een middelhoog vuur.
  4. Snijd de dille klein. Pel de knoflook. Doe de crème fraîche en kleingesneden dille erbij en pers de knoflook erboven uit. Breng verder op smaak met de rest van de groene kruiden, zout en peper en laat de vis zachtjes stoven in de roomsaus (voeg eventueel een scheutje water toe).
  5. Serveer de heekfilet in roomsaus met de groentelinten.

TIP: De roomsaus is ook erg lekker met citroensap.

Dit recept is samengesteld door Ekomenu. Na een lange dag geen tijd en zin om uitgebreid een gezonde maaltijd samen te stellen? Een biologische maaltijdbox van Ekomenu is de oplossing! Kies uit 14 verschillende voedingspatronen, zoals een koolhydraatbewust menu. Ontvang 50% korting bij je eerste bestelling bij Ekomenu*. Gebruik actiecode DCDC6966 bij het afrekenen. *De korting is alleen geldig op “mijn persoonlijk menu”.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!