40 uur vasten, hoe verliep dat?

Op vrijdagavond om 20:00 begon Angela met vasten. Met een volle maag van het avondeten was dit een makkelijke start. Op zaterdag sloeg Angela het ontbijt over. Omdat ze vaker niet ontbijt ging haar dat goed af. Rond lunchtijd had ze een hol gevoel in haar maag en nam ze een kom bouillon. Zaterdagmiddag kreeg ze echt trek. De gewoonte en behoefte om te eten ‘s avonds is zo sterk dat Angela als avondeten 2 gekookte eieren heeft gegeten, samen met een kom bouillon. Deze at ze aandacht op om de eetlust te stillen. In ei zitten geen koolhydraten waardoor ze in vetverbranding bleef.

Vasten onder begeleiding

Op zaterdagmiddag was er een digitale bijeenkomst met Harriet Verkoelen en alle deelnemers aan de challenge, waar Harriet uitlegde wat vasten met je lichaam doet. Ook gaf ze tips aan de deelnemers om de laatste dag vol te houden.

De tips en het samenkomen met andere deelnemers gaven een boost om vol te houden. Het gekookte ei bij honger op zaterdagavond was een topadvies.

Vol energie

Op zondagochtend zat Angela vol energie. Er stond een tourtocht op de fiets gepland en Angela ging voorop met een nuchtere maag. Voor vertrek was haar bloedglucosewaarde 5.7 mmol/l. Na 45 kilometer maakte te fietsploeg een tussenstop. Terwijl iedereen greep naar oranjebitter, koek en bananen nam Angela 2 schijfjes sinaasappel en een dropje voor de smaak. Omdat ze geen glucose maar vet verbrandde, zat ze vol energie en had ze geen behoefte aan al dat lekkers. Haar bloedglucosewaarde was tijdens de stop 7.4 mmol/l door vetverbranding en adrenaline van de inspanning.

“glucosemoleculen zijn kranten, vetten zijn houtblokken”

Weer eten na het vasten

Op zondagmiddag was de 40 uur om en mocht er weer gegeten worden. Om haar maag niet van slag te brengen at ze een aspergesoep als avondeten, en een appel na.

Als het zo makkelijk is wil ik het nog wel een dagje doen”. Als mijn man een keer ’s avond niet thuis is ga ik weer 40 uur vasten want het kost me geen moeite. Alleen het sociale aspect is lastig”. 

Het resultaat motiveert om door te gaan

Op zondag was Angela al 3 kilo afgevallen. Hoewel dit voor een groot deel vocht is, geeft het een enorme boost om het vasten door te zetten. Angela is fan van het keto dieet en gaat de komende tijd verder met recepten van Pascale Naessens om nog 3 kilo kwijt te raken.

Wees niet te streng voor jezelf

Angela houdt koolhydraatbeperkt eten goed vol omdat ze niet te streng is voor zichzelf. Op Koningsdag gunt ze zichzelf bijvoorbeeld een oranjetompoes, maar ze kiest ervoor om een halve tompoes te nemen in plaats van een hele.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!