Gestoofde witlof met brie

Wist je dat witlof tegenwoordig een stuk minder bitter is? Lekker om rauw te eten in een salade of stamppot, maar ook als ovenschotel met brie en kastanjechampignons.

Een keto recept

Helpt gezond eten en voldoende bewegen niet om overtollige kilo’s kwijt te raken? Dan helpt een ketogeen voedingspatroon jou misschien wél. Je eet dan zeer weinig koolhydraten en juist veel vetten. Op deze manier verbrandt je lichaam geen glucose maar vet. Heb je diabetes en wil je een ketogeen dieet volgen? Laat je dan begeleiden door een deskundige.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 ºC en vet een ovenschaal in.
2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Halveer de witlof in de lengte (of snijd dikke exemplaren in vieren) en verwijder de harde kern. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
3. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, witlof en groene paprika op een hoog vuur, zodat ze een mooi goudbruin randje krijgen. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Giet een scheutje water erbij en dek de pan af. Laat ongeveer 15 minuten stoven op een middelhoog vuur.
4. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm boter in een kleine bakpan en bak de champignons goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
5. Schep de groenten in de ovenschaal. Snijd de brie in plakjes en leg erboven op. Strooi het amandelschaafsel erover en plaats nog 5-8 minuten in de hete oven zodat de kaas smelt en het amandelschaafsel lichtbruin kleurt.
Tip: De gebakken witlof is ook erg lekker met sinaasappel- of mandarijnensap.

Allergie informatie: Bevat lactose, melk, noten, paprika

Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Heb je een drukke week? Kies dan voor het gemak van een Ekomenu maaltijdbox.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!