Mexicaanse Portabellaburger

Volg je een keto dieet en heb je zin in een hamburger? Probeer dan dit recept voor Portabella burgers. Dit keto gerecht is hoog in vet en laag in koolhydraten.

Portabella’s zijn volgroeide kastanjechampignons. Ze zijn extra smaakvol, doordat de paddenstoelen rijper zijn. Ze groeien op hetzelfde oogstbed als de kastanjechampignons, maar krijgen meer tijd en ruimte om te groeien. Portabella’s zijn heel geschikt om te bakken of om te vullen. Tip: haal de avocado uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal.

Bereidingswijze

1. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak de avocado met een vork en doe in een kom. Pers de knoflook erboven uit en voeg citroensap toe. Snijd de helft van de tomaat in blokjes en de andere helft in plakjes. Schep de tomatenblokjes door de geprakte avocado, breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
2. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de hamburgers met de ui op een middelhoog vuur bruin (circa 5 minuten per kant).
3. Veeg de portabella’s schoon met een keukenpapiertje, besprenkel met olie en bak of gril de 2 minuten met de lamellen naar boven. Draai ze voorzichtig om en bak de andere kant ook nog 4 minuten.
4. Snijd de verse peper in flinterdunne plakjes. Haal de portabella’s uit de pan en beleg ze met de hamburger, uien en tomatenplakjes. Verdeel de guacamole en peper erover.

Tip: Je kunt de rode peper ook raspen en door de avocado saus roeren.

Een keto recept

Helpt gezond eten en voldoende bewegen niet om overtollige kilo’s kwijt te raken? Dan helpt een ketogeen voedingspatroon jou misschien wél. Bij een keto dieet eet je zeer weinig koolhydraten en juist veel vetten. Op deze manier verbrandt je lichaam geen glucose maar vet.

Ontvang dit gerecht bij jou thuis

Het recept is afkomstig van Ekomenu. Ben jij benieuwd naar dit gerecht maar heb je geen zin of tijd om boodschappen te doen? Bestel dit gerecht dan als maaltijdbox t/m 23 maart en ervaar het gemak.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!