Hoewel sportscholen, verenigingen, clubjes en sportactiviteiten allemaal zijn gesloten of gecanceld vanwege het Coronavirus, zijn er nog volop mogelijkheden om jezelf in het zweet te werken. Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM en het kabinet. Volgens premier Rutte mag je buiten een frisse neus halen of sporten, het liefst alleen. Mijd zoveel mogelijk drukke plekken en houd in ieder geval 1,5 meter afstand van elkaar. Hoe blijf je eigenlijk fit in tijden van quarantaine?

Frisse neus halen? Wandel of fiets

Een luchtje scheppen is mogelijk, als je je aan de maatregelen houd. Wij raden aan om alleen erop uit te gaan. Fietsen en wandelen kan prima in je eigen gezelschap. Wil je zoveel mogelijk drukke plekken als strand, bos en parken mijden? Zoek dan naar routes en parken/natuur die niet direct voor de hand liggen.

Voluitlevenmetdiabetes.nl biedt jou graag wat inspiratie om je gedachten te verzetten of aan je conditie te werken. Met ons gratis fiets e-book of gratis wandel e-book krijg je 6 prachtige routes door heel Nederland van ons aangeboden. Bemachtig snel een e-book en laat je verrassen!

Thuis sporten met oefeningen of apparaten

Voor wie niet naar buiten wil of kan, hebben wij ook enkele leuke thuisoefeningen bedacht. Hier vind je 5 tips om binnen te sporten (makkelijk niveau) en hier hebben we nog eens 3 tips van Thuis Atleet Matthijs en Lydia voor je.

Wil je liever op apparaten sporten zoals je dat in de sportschool doet? Ga op een stoel zitten en fiets wat “rondjes” op de fietstrainer. Dat en meer vind je op voluitlevenmetdiabetes.nl.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!