Een elektrische fiets is bij uitstek geschikt om lekker lange fietsroutes mee te maken. Op vlakke terreinen voel je goed wat de accu van de fiets kan. Snelheden die je voorheen misschien niet meer voor mogelijk hield door lichamelijk ongemak, haal je nu fluitend. Maar ook als je flink moet trappen om een heuvel of brug op te komen, profiteer je van je elektrische fiets.

Als je lekker aan het fietsen bent, wil je natuurlijk niet halverwege niet meer verder kunnen omdat je accu leeg is. Kies daarom voor een van deze vijf fietsroutes. Onderweg kun je je accu opladen bij een oplaadpunt. Kijk ook eens op de kaart van fietsnetwerk.nl

5 Leukste fietsroutes met een e-bike

 1. Gooi- en Eemroute (Utrecht) – 56 kilometer
  Hou je van afwisseling? De Gooi- en Eemroute biedt een verassende route door bossen, heidevelden, stuifzanden, akkers en wei- en hooilanden. De rivier de Eem voert je mee, voordat je het weet ben je vele kilometers verder.
 2. Rondje Tjeukemeer (Friesland) – 63 kilometer
  Wie houdt van rust, ruimte en weidse uitzichten geniet optimaal van een rondje door Friesland. Startpunt is Heerenveen, waarna je fietst door gebieden waar de vervening door de geschiedenis heen nog goed zichtbaar is.
 3. Geestmerambachtroute (Noord-Holland) – 42 kilometer
  Geen zin in een enorm lange fietstocht? De Geestmerambachtroute brengt je in ruim drie uur weer thuis. Tijdens de tocht geniet je onder andere van de waterplas de Geestmerambacht en het natuurgebied de Kleimeer.
 4. Oldambtroute (Groningen) – 54 kilometer
  In het Hoge Noorden vind je de Oldambtroute, die je langs het Oldambtmeer voert. Je kunt er in een van de vele vogelkijkhutten van de natuur genieten, of je doet een van de vestingdorpen Oudeschans of Nieuweschans aan als je liever van cultuur geniet.
 5. Rondje Zuid-Limburg (Zuid-Limburg) – 43 kilometer
  Voor de gevorderde e-biker die wel van een uitdaging houdt: rondje Zuid-Limburg. In het zuiden waan je je in het buitenland, hier ontdek je de prachtige heuvellandschappen van ons land. Je moet dus wel van klimmen houden! Vergeet vooral het pittoreske Valkenburg niet; het fietshart van Zuid-Limburg. Hier rust je in een van de vele cafétjes en eetgelegenheden uit.

Nog geen bezitter van een elektrische fiets? Een mooi instapmodel is de elektrische fiets van Sparta voor heren en dames. Twijfel je over de aanschaf vanwege het prijskaartje? Denk dan eens aan het leasen van een e-bike. Op deze manier bespaar je geld en zit je niet definitief vast aan een elektrische fiets als het tegen blijkt te vallen. 

Wat neem je mee op pad?

Trek jij er een dag op uit voor een mooie fietstocht? Dan is het met diabetes handig om een aantal spullen mee te brengen, zodat je onderweg onbezorgd kunt genieten.

Medicatie en materiaal

Fietsaccessoires

Lees ook de tips van Angela voor de beginnende fietser met diabetes.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!