Bretonse gehaktballen

Hoe breng je gehaktballen op smaak, zonder zout toe te voegen? SVH Meesterkok Michel Hanssen heeft het antwoord voor je. Met deze smaakvolle kruidenmix heb je geen zout meer nodig.

Bereiding

  • Voeg alle kruiden voor de Bretonse kruidenmix samen.
  • Kneed het gehakt met Bretonse gehaktkruiden, soepgroenten, melk, paneermeel en ei tot een mooi mengsel en verdeel in 4 tot 6 gelijke porties.
  • Rol er ballen van.
  • Verhit de boter in een pan en bak de gehaktballen in ongeveer 20 tot 25 minuten rondom bruin en gaar. 

Tip: Gebruik 1 eetlepel gehaktkruiden per 500 gram gehakt. Ook lekker om hamlappen, koteletten en stoofvlees mee te bereiden. 

Nb. de voedingswaarden van dit recept zijn niet berekend.

Meer recepten zonder zout

Dit recept komt uit het boek Spice Wise Too, zonder zout meer smaak van SVH Meesterkok Michel Hanssen, met prachtige foodfotografie van Bart Nijs. Spice Wise gaat over genieten, over ontdekken en spelen met smaken. Bekijk de drie boeken van Spice Wise hier.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!