Bloemkoolgratin

Speciaal voor mensen met diabetes hebben wij een koolhydraatarm Kerstmenu samengesteld met vier gangen. Het voorgerecht is gevulde avocado met garnalen. Als bijgerecht kan je deze bloemkoolgratin met een romige kaastwist serveren. Het hoofdgerecht is een romige vissttoof. Sluit het diner af met een feestelijke stracciatellataart.

Bereiding

  • Snijd de bloemkool in grote stukken en blancheer de bloemkool.
  • Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een pan zonder olie.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm in een andere pan de slagroom met nootmuskaat, zout, peper en 30g geraspte kaas tot een stevige roomsaus.
  • Doe de bloemkool met de spekblokjes in de ovenschaal. Giet de roomsaus over het geheel en strooi 15g geraspte kaas over de gratin.
  • Bak de gratin 15 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin is geworden.

Varieertip: probeer het eens met broccoli!

Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘koolhydraatarme wereldgerechten van Oanh’s Kitchen‘.
NB: voor dit gerecht zijn enkel het aantal gram koolhydraten berekend. De overige voedingswaarden zijn onbekend.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!