Visstoof

Speciaal voor mensen met diabetes hebben wij een koolhydraatarm Kerstmenu samengesteld met vier gangen. Het voorgerecht is gevulde avocado met garnalen. Het hoofdgerecht is deze romige vissttoof. Als bijgerecht kan je een bloemkoolgratin met een kaastwist serveren. Sluit het diner af met een feestelijke stracciatellataart.

Visstoof

De combinatie van vis en romige kokosmelk is om je vingers bij af te likken. Een gevulde soep met een winterse smaak door de kastanjechampignons.

Bereiding

  • Snijd de ui fijn en fruit dit in een pan met kokosolie.
  • Voeg garnalen, knoflookpoeder, uienpoeder en peper toe aan de uien in de pan, en bak enkele minuten tot de garnalen roze zijn.
  • Schep de garnalen uit de pan op een bord.
  • Snijd de champignons en tomaten in vieren en doe ze in de pan, gevolgd door de kokosmelk.
  • Doe daarna het visbouillonblokje erbij en leg de zalmfilets in de pan.
  • Breng het geheel aan de kook, draai dan het vuur zacht en laat het ongeveer 20 minuten pruttelen.
  • Voeg de laatste 5 minuten de garnalen weer toe om ze te laten opwarmen.
  • Garneer de visstoof tot slot met wat blaadjes koriander.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘meer koolhydraatarme recepten van Oanh’s Kitchen‘.
NB: voor dit gerecht zijn enkel het aantal gram koolhydraten berekend. De overige voedingswaarden zijn onbekend.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!