Stracciatellataart
Speciaal voor mensen met diabetes hebben wij een koolhydraatarm Kerstmenu samengesteld met vier gangen. Het voorgerecht is gevulde avocado met garnalen. Het hoofdgerecht is een romige vissttoof. Als bijgerecht kan je een bloemkoolgratin met een kaastwist serveren. Sluit het diner af met deze feestelijke stracciatellataart.
Feestelijke stracciatellataart
Met deze koolhydraatarme taart steel je de show. Een feestelijke afsluiting van een heerlijk kerstdiner. Hij ziet er heerlijk uit en smaakt hemels, met lekkere stukjes chocolade.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de boter met amandelmeel, eiwit en kaneel. Doe het in een springvorm en bak de bodem 25 minuten in de oven.
- Week ondertussen de gelatine in een kommetje met koud water.
- Klop vervolgens de slagroom lobbig en meng met de roomkaas, erythritol en vanille-extract.
- Hak de chocolade in kleine stukjes en meng het door het roommengsel.
- Wacht tot de taartbodem is afgekoeld. Zet ondertussen een pannetje op het vuur met 2 el water, en los de gelatine hierin op.
- Voeg de gelatine toe aan het roommengsel en giet het vervolgens bovenop de taartbodem.
- Laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
- Garneer de taart tot slot met gehakte chocolade en aardbeien.
Tip: Smelt stevia chocolade au bain-marie en versier de taart met gesmolten chocolade voor een feestelijk effect.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘meer koolhydraatarme recepten van Oanh’s Kitchen‘.
NB: voor dit gerecht zijn enkel het aantal gram koolhydraten berekend. De overige voedingswaarden zijn onbekend.