Paddenstoelenpepersoep

Aards! Peper, olijfolie en champignons. De smaken worden versterkt door de gedroogde paddenstoelen en de steranijsjes. Het kan ook zonder, maar wij maken de soep met. 

Speciaal voor mensen met diabetes hebben wij een koolhydraatarm Kerstmenu samengesteld met vier gangen. Het voorgerecht is een makreeltimbaal met waterkers. Als tussengerecht serveer je deze aardse paddenstoelenpepersoep. Je kunt het uiteraard omdraaien en beginnen met de soep. De gevulde kalkoenfilet als hoofdgerecht vind je hier. Het nagerecht is een bessengratin

Bereidingswijze

Week de gedroogde champignons een minuut of tien in kokend water. Snij de ui in ringen en de knoflook in stukjes en smoor ze zachtjes in een scheut olie, ook een minuut of tien. Doe de steranijs erbij. Snij de champignons klein en bak ze mee. Laat ze een beetje bruin worden, lekker. Voeg wel een snufje zout toe. Blus af met een scheut witte wijn of vermouth. Los het halve bouillonblokje op in een halve liter kokend water en voeg dit aan het champignonmengsel toe. Doe dit ook met de geweekte paddenstoelen inclusief het weekvocht.

Vis een paar champignons en de steranijs uit het mengsel en pureer de rest met een staafmixer. 

Garneer de soep met de achtergehouden champignons, de steranijsjes, veel zwarte peper en een flinke scheut olijfolie. Presenteer hem eventueel met een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Dit recept is afkomstig uit het boek ‘Mooi Mediterraan – vier het leven en val af’.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!