Kerstmenu: Gevulde kalkoenfilet

Speciaal voor mensen met diabetes hebben wij een koolhydraatarm Kerstmenu samengesteld met vier gangen. Het voorgerecht is een makreeltimbaal met waterkers. Als tussengerecht kan je een paddenstoelenpepersoep serveren. De Sluit het diner af met een zoetzure bessengratin.

Hoofdgerecht: Gevulde kalkoenfilet

Met dit recept kom je meteen in mediterrane sferen. Combineer het met bloemkool met mozzarella uit de oven of courgettespaghetti om het koolhydraatarm te houden. Of bak er wat (zoete) aardappeltjes bij als je meer koolhydraten kunt eten. Houd je olijven over? Dan heb je meteen een koolhydraatarme snack voor later op de avond!

Bereidingswijze

  1. Sla de kalkoenfilets tussen huishoudfolie of bakpapier zo plat mogelijk met een deegroller. Regelmatig draaien helpt daarbij. Zorg dat je vier mooie plakjes krijgt. 
  2. Snij de mozzarella in vier stukken en leg in het midden van elk plakje kalkoenfilet een stuk.
  3. Verdeel de fijngesneden olijven eroverheen, net als de rozemarijnnaaldjes en de geraspte citroenschil. Breng op smaak met veel zwarte peper.
  4. Rol de filets op. Fixeer de rolletjes eventueel met cocktailprikkers.
  5. Bak de groene asperges met de fijngesneden teen knoflook. Haal ze uit de pan en bak de filets kort aan.
  6. Doe de asperges erbij en laat alles op laag vuur met een deksel erop 10 minuten garen.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek ‘Mooi Mediterraan – vier het leven en val af’.

Gerelateerd

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!