Wist je trouwens dat wij Nederlanders zo’n 300 miljoen keer per jaar op de fiets stappen om 1,5 miljard kilometers weg te trappen? Dat betekent twee keer op en neer naar de maan (!).

Waarom schaffen steeds meer mensen een elektrische fiets aan? Voluitlevenmetdiabetes.nl heeft daar wel een idee over. We geven 4 redenen waarom een e-bike ook jouw nieuwe favoriete vervoersmiddel kan worden.

4 Redenen om een e-bike te kopen

  1. Een e-bike is geschikt voor iedereen

Zijn fietstochtjes bijna niet meer mogelijk doordat je conditie niet goed genoeg is? Of ervaar je allerlei pijntjes door de inspanning die je moet leveren op een gewone fiets? Op een elektrische fiets hoef je minder kracht te zetten bij het trappen tegen harde wind of heuvelop. Je raakt minder snel buiten adem en je hebt veel minder last van lichamelijke ongemakken. Wie overigens denkt dat de e-bike alleen voor oudere mensen is, heeft het mis. Hij vindt namelijk steeds vaker gretig aftrek onder volwassenen, jonger dan 65 jaar. Zij beginnen de voordelen van de elektrische fiets ook in te zien. 

  1. Een gemotoriseerde fiets bespaart geld

Een e-bike aanschaffen bespaart je uiteindelijk geld. Door vaker de e-bike te pakken in plaats van de auto, hoef je veel minder vaak te tanken. Prettige bijkomstigheid: je draagt ook je steentje bij aan een beter milieu. Natuurlijk, een elektrische fiets kopen of leasen kost geld. Maar die investering betaalt zich al snel uit in de besparing op brandstof.

  1. Een elektrische fiets is goed voor je fysieke gezondheid

Je denkt misschien dat je lui wordt van een e-bike, omdat de motor al het werk voor je doet. Maar dat klopt niet. Een elektrische fiets is geen brommer, waarbij je je benen stilhoudt. Je moet wel degelijk trappen om vooruit te komen. De motor biedt extra ondersteuning bij harde wind, heuvelop en op ruig terrein. Het werk wordt verdeeld tussen de fietser en de motor. Dit scheelt energie.

  1. Een e-bike is goed voor je mentale gezondheid

Soms wil je jezelf niet in het zweet werken of je volledige aandacht bij een inspanning hebben, maar buiten tot rust komen. Met een e-bike kun je lekker fietsen dankzij de motorondersteuning en ontspannen genieten van de wereld om je heen.

En, overtuigd geraakt? 

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!