Een inpaklijst voor tropische en winterse bestemmingen 

Met een inpaklijst hoef je niet onthouden wat je moet meenemen op vakantie. Je maakt hem één keer en voor elke reis vink je hem af. Het is handig om een inpaklijst te maken voor warme én koude bestemmingen. De temperatuur op je vakantiebestemming heeft invloed op de werkbaarheid van je medicatie en op je bloedglucosewaarde. Je wilt dan waarschijnlijk vaker je bloedglucosewaarde meten. Dan mogen extra teststrips niet ontbreken in je koffer.  

Medicijnen in het buitenland 

Ga je naar het buitenland, controleer dan vooraf of jouw middelen daar verkrijgbaar zijn. Houd er rekening mee dat merknamen soms anders zijn dan in Nederland. Een medische verklaring meenemen of de bijsluiter van je medicijnen kan je helpen.  

Wat er niet mag ontbreken in je koffer  

Neem in ieder geval mee op reis: 

Medicatie en middelen 

Administratie 

Bonustip: Bewaar niet alle spullen voor je diabetes in één tas, maar op verschillende plekken. Mocht je iets kwijtraken of wordt een tas gestolen, dan zit je niet meteen zonder medicatie of hulpmiddelen. Verder is het slim om belangrijke documenten in de cloud te bewaren. Dan zijn je gegevens bij diefstal digitaal nog beschikbaar.  

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!